VARAA HETI - takuulla paras hintaMatka Ahvenanmaalle

MATKA AHVENANMALLE

Ahvenanmaalle on hyvät päivittäiset kulkuyhteydet Manner-Suomesta Helsingistä ja Turusta sekä Ruotsista ja Virosta. Laivamatka on jo itsessään elämys ja matkan aikana voi nauttia hyvästä ruuasta ja viihteestä. Jos sinulla on kiire, voit lentää Ahvenanmaalle alle puolessa tunnissa.

LAIVALLA, LENTÄEN TAI OMALLA VENEELLÄ

Nopea ja mukava merimatka Ahvenanmaalle tarjoaa hyvää ruokaa ja ajanvietettä samalla kun alus kulkee kauniin saariston halki. Laivan taxfree-myymälöistä saat mieluiset matkatuliaiset kotiväelle.

Ahvenanmaalle liikennöivät laivat lähtevät Helsingistä, Turusta ja Naantalista. Nopeimmin pääset perille Turusta lähtevillä laivoilla, jotka saapuvat Maarianhaminaan tai Långnäsiin noin viiden tunnin merimatkan jälkeen.

Ahvenanmaalle on hyvät yhteydet myös Ruotsista, Matka Grisslehamnista ja Kapellskäristä Ahvenanmaalle kestää vain 2-2,5 tuntia. Lyhyt merimatka sopii erityisesti perheille ja automatkailijoille. Maakuntaan on myös suora laivayhteys Tallinkin laivoilla Tallinnasta, Virosta.

Ålandstrafikenin saaristolautat ovat varteen otettava vaihtoehto jokaiselle, joka haluaa tutustua Manner-Suomen ja Ahvenanmaan välillä sijaitsevaan saaristoon ja sen kuuteen saaristokuntaan. Saaristolautat lähtevät Kustavin Vuosnaisista ja Korppoon Galtbystä. Reitti kulkee Ahvenanmaan saariston halki Manner-Ahvenanmaalle, lähtösatamasta riippuen joko Vårdön kunnassa sijaitsevaan Hummelvikiin (Pohjoinen reitti) tai Lumparlandin kunnassa sijaitsevaan Långnäsiin (Eteläinen reitti).

Ahvenanmaalle pääsee nopeasti ja vaivatta lentäen. Lentomatka Helsinki-Vantaalta kestää yhden tunnin ja Turusta ja Tukholmasta vain puoli tuntia.

Voit tulla Ahvenanmaalle myös omalla veneellä. Ahvenanmaan vierassatamat tarjoavat hyviä palveluja kauniissa miljöössä – lähellä nähtävyyksiä, aktiviteetteja ja ravintoloita. Vierassatamat sijaitsevat useimmiten meriväylien varrella sijaitsevien kylien ja asutustaajamien tuntumassa.

AIKATAULUT

Laivamatkat

Eckerö Linjen
Grisslehamn – Eckerö Berghamn

Finnlines
Kapellskär – Långnäs – Naantali

Tallink Silja
Stockholm – Maarianhamina – Helsinki
Stockholm – Maarianhamina/Långnäs – Turku
Stockholm – Maarianhamina – Tallinn

Viking Line
Kapellskär – Maarianhamina
Tukholma – Maarianhamina/Långnäs – Turku
Tukholma – Maarianhamina – Helsinki

Ålandstrafiken
Korppoo-Ahvenanmaa
Kustavi/Vuosnainen-Ahvenanmaa

Lennot

Finnair 
Helsinki – Maarianhamina

AirLeap
Tukholma Arlanda – Maarianhamina
Turku – Maarianhamina

Tietoja: Visit Åland.