VARAA HETI - takuulla paras hintaVINKKEJÄ AHVENANMAALLA

VINKKEJÄ AHVENANMAALLA:

Ahvenanmaalla on paljon koettavaa pienellä alueella. Manner-Ahvenanmaa eli Ahvenanmaan pääsaari on pohjois-eteläsuunnassa vain 45 km pitkä ja matkaa idästä länteen kertyy 50 km. Pienen kokonsa ansiosta Ahvenanmaalla on helppo kulkea ja maakuntaan pääsee tutustumaan vaivatta lyhyessäkin ajassa. Kiertoajelulla saarimaakunnassa voi tutustua vaikkapa keskiaikaiseen Kastelholman linnaan, Maarianhaminan merenkulkukaupunkiin ja sen ylpeyteen,  Pommerniin, sekä kaikkiin muihin hienoihin museoihin ja kauniiseen saaristomaisemaan. Myös Ahvenanmaan taide, taidekäsityöperinne ja design ovat tutustumisen arvoisia.

Museolaiva Pommern ja Ahvenanmaan merenkulkumuseo
Kaunis ja komea purjelaiva on ankkurissa Maarianhaminan länsisatamassa. Nelimastoisella rautaparkilla on ikää jo yli sata vuotta. Aikoinaan maailman meriä purjehtinut Pommern on nyt avoinna vieraille, jotka voivat tutustua laivassa purjelaivakauden historiaan. Älä unohda vierailla Maarianhaminan uusitussa Merenkulkumuseossa. Kaksinkertaistuneiden näyttelytilojen lisäksi museossa on nyt myös upea auditorio, kirjasto josta on kaunis näköala, lukunurkkia, tutkijanhuone, pienoismallipaja ja aivan oma huone lapsille. Kaikkialla museossa on asemia joissa voi kokeilla erilaisia asioita, kuten esimerkiksi yrittää suoriutua aluksen kiinnittämisestä laituriin simulaattorissamme.

SALT ja Merikortteli
Merikorttelin punaiset ranta-aitat tarjoavat puitteet sekä veneenrakennusperinteille että taidekäsityölle. Täällä löytyy mm. venerakennusmuseo ja merimoottorimuseo. Guldvivan korupaja ja SALTin käsityöläistalo ovat todellisia helmiä jokaiselle joka arvostaa kauniita käsitöitä.

Mariebad
Uimahalli-kylpylä meren rannalla on sekä nuorten että vanhempien vieraiden suursuosikki. Lasten leikkiessä kylpylän seikkailualtaassa ja vesiliukumäessä, aikuiset voivat nauttia hierovista suihkuista tai rentoutua porealtaassa. Lämpiminä kesäpäivinä uimahallin oma hiekkaranta on lyömätön.

Opi leikkien Smart Parkissa
Smart Park on perhepuisto joka perustuu ajatukseen oppimisesta leikin kautta, eli oppiminen on osa leikkiä ja aktiviteettejä. Puistossa on esimerkiksi vesileikkipaikka, joka kuvaa Bomarsundin taistelua, sekä illuusiorata. Puiston autoradalla lapset voivat ajaa maitoa meijeriin ja vihanneksia jalostajalle ja näin oppia, mistä ruoka tulee pöytään. Puistossa voi rakentaa hiekkalinnoja, ajaa Segwayllä tai veneellä, kaivaa kaivinkoneella, silittää eläimiä ja rakentaa majoja. Puistossa on tarjolla ahvenanmaalaista kotiruokaa, mutta omia eväitäkin voi syödä nurmella.  Smart Parkissa on keskitytty siihen, mikä on ainutlaatuista juuri Ahvenanmaalla ja rakentamisessa lähtökohtana ovat olleet paikallinen yhteiskunta, historia ja elinkeinot. Smart Park on luova ja interaktiivinen kokemus, jossa leikillä on suuri merkitys.

Smakbyn
Lähiruoasta kiinnostuneiden kulinaristien ykköskohde on Smakbyn. Smakbyn on avoinna ympäri vuoden ja sijaitsee Kastelholman linnan kupeessa, Sundin kunnassa. Ravintolaa, tislaamoa ja lähiruokapuotia isännöi monista TV-ohjelmista ja keittokirjoista tuttu Michael Björklund – vuoden kokki sekä Suomessa että Ruotsissa.

Kastelholman linna
Tutustu myös Kastelholman linnaan, joka on hyvin säilynyt linnanraunio Sundin kunnassa. Linna rakennettiin vuosina 1370 -1380 ja on ainoa keskiajalta oleva linnoitus Ahvenanmaalla. Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa asui täällä pari kuukautta vuonna 1556. Syksyllä 1571 oli Erik XIV ja hänen vaimonsa Karin Månsdotter vangittuina linnassa. Kesäisin linna on auki joka päivä. Linnan lähettyviltä löydät myös Vankilamuseon Vita Björnin ja ulkoilmamuseon Jan Karlsgårdenin.

Geta Nostalgi- och motormuseum
Getassa sijaitsevasta museosta löydät uniikin kokoelman veteraaniautoja ja moottoripyöriä. Kokoelmaan kuuluu myös valikoima vanhoja käyttötavaroita.
Suuri osa tavaroista on lahjoitettu museolle yksityishenkilöiltä, loput on ostettu museon omistajilta.
Valtaosa kokoelmasta on koriste-esineitä, näihin kuuluu myös tavaroita jotka ovat tuntemattomia monille meidän sukupolvessamme.
 

Lägerelden
Lägereldenin Roger Nordlund tarjoaa persoonallisia kalastus- ja metsästyskokemuksia Ahvenanmaan saaristossa. Lähde ystävien tai perheen kanssa ja nauti merellisestä päivästä kalastaen. Sopiva kokonaisuus löytyy jos sitten haluatte urheilukalastaa tai viettää päivä merellä perheen kanssa.