BOKA DIREKT - garanterat bästa prisResan till Åland

RESAN TILL ÅLAND

Det finns gott om avgångar och olika resealternativ dagligen från Stockholm, Helsingfors, Åbo och Tallinn som du kan välja mellan. Båtresan genom skärgården med mat och musik kan blir en riktig upplevelse. Har du bråttom? Flyget tar bara en halvtimme.

MED FÄRJA, FLYG ELLER EGEN BÅT

Resa samtidigt som du njuter av skärgården, god mat och underhållning.

Snabbaste båtresan till Åland startar i Grisslehamn eller Kapellskär, båda en timmes bilresa norr om Stockholm, och tar bara två timmar. Från Stockholm finns fler alternativ. Från Finland reser du antingen med färjorna från Åbo, Nådendal eller Helsingfors. Kortast blir sjöresan när du åker från Åbo, efter fem timmar är du framme i den åländska övärlden. Som resande från Estland väljer du Tallink Silja från Tallinn.

Du som reser från Finland kan välja också Ålandstrafikens skärgårdsfärjor som avgår från Osnäs eller Galtby utanför Åbo. Ålandstrafikens färjelinjer binder samman Ålands sex skärgårdskommuner med fasta Åland och finska fastlandet. Passa på att ta den vackra skärgårdsvägen och stiga av på flera olika öar i skärgården. Särskilt sommartid är det viktigt att vara ute i god tid och boka resa på förhand. Resan bokar du hos Ålandstrafiken på telefon +358 18 525 100 eller via webbokningen.

Resan med flyg är ett snabbt och ofta prisvärt resealternativ. Flygtiden tar bara en halvtimme från Stockholm/Arlanda och Åbo och under en timme från Helsingfors/Vanda i Finland. Väl framme på Åland ligger den internationella flygplatsen fem minuter med bil från centrala Mariehamn.

Därtill är det lätt att ta sig till Åland även med egen båt. Det finns gott om svängrum i farlederna, underbara segelvatten och gästhamnar med tillgång till god service.

TIDTABELLER

Båtresor

Eckerö Linjen
Grisslehamn – Eckerö Berghamn

Finnlines
Kapellskär – Långnäs – Nådendal

Tallink Silja
Stockholm – Mariehamn – Helsingfors
Stockholm – Mariehamn/Långnäs – Åbo
Stockholm – Mariehamn – Tallinn

Viking Line
Kapellskär – Mariehamn
Stockholm – Mariehamn/Långnäs – Åbo
Stockholm – Mariehamn – Helsingfors

Ålandstrafiken
Skärgårdsfärjor Gustavs/Galtby – Åland samt mellan öarna på Åland

Flyg

Finnair 
Helsingfors – Mariehamn

Air Leap
Stockholm Arlanda – Mariehamn
Åbo – Marienhamn

Info lånad från Visit Åland.