Tutustu Ahvenanmaahan

Kolme Ahvenanmaalaista hotelliamme Pommern, Savoy ja Adlon sijaitsevat Maarianhaminassa. Sekä Ahvenanmaa että Maarianhamina tarjoavat paljon elämyksiä ja aktiviteetteja.

Maarianhaminan palvelut ja ostostarjonta ovat yllättävän laajat verrattuna kaupungin kokoon ja asukaslukuun. Kaupungista löytyy runsaasti ravintoloita, hotelleja, baareja, museoita ja kauppoja. 

Nähtävyydet Ahvenanmaalla

Ahvenanmaalla on paljon koettavaa pienellä alueella. Manner-Ahvenanmaa eli Ahvenanmaan pääsaari on pohjois-eteläsuunnassa vain 45 km pitkä ja matkaa idästä länteen kertyy 50 km. Pienen kokonsa ansiosta Ahvenanmaalla on helppo kulkea ja maakuntaan pääsee tutustumaan vaivatta lyhyessäkin ajassa.

Kiertoajelulla saarimaakunnassa voi tutustua vaikkapa keskiaikaiseen Kastelholman linnaan ja Maarianhaminan merenkulkukaupunkiin ja sen ylpeyteen, Pommerniin, sekä kaikkiin muihin hienoihin museoihin ja kauniiseen saaristomaisemaan. Myös Ahvenanmaan taide, taidekäsityöperinne ja design ovat tutustumisen arvoisia.

Parhaat Ahvenanmaa-vinkkimme!

Olemme koonneet tähän joitakin suosikkejamme laajasta tarjonnasta, kaikesta hauskasta mitä Ahvenanmaalla voi nähdä ja tehdä.

Merikulkumuseo ja museolaiva Pommern

Älä unohda vierailla Maarianhaminan uusitussa Merenkulkumuseossa. Tuplasti lisääntyneitten näyttelytilojen lisäksi museossa on nyt myös upea auditorio, kirjasto, josta on kaunis näköala, lukunurkkia, tutkijanhuone, pienoismallipaja ja aivan oma huone lapsille. Kaikkialla museossa on asemia, joissa voi kokeilla erilaisia asioita, kuten esimerkiksi yrittää suoriutua aluksen kiinnittämisestä laituriin simulaattorissamme.

Kaunis ja komea purjelaiva on ankkurissa Maarianhaminan länsisatamassa. Nelimastoisella rauta-parkilla on ikää jo yli sata vuotta. Aikoinaan maailman meriä purjehtinut Pommern on nyt avoinna vieraille, jotka voivat tutustua laivassa purjelaiva-kauden historiaan.

Merikulkumuseo

museolaiva Pommern

​Salt ja merikortteli

Merikorttelin punaiset ranta-aitat tarjoavat puitteet sekä veneenrakennusperinteille että taidekäsityölle. Guldvivan korupaja, hopeaseppä P-Å:n koruverstas sekä ennen kaikkea SALTin käsityöläistalo ovat todellisia helmiä jokaiselle, joka arvostaa kauniita käsitöitä. Heinäkuussa Merikorttelissa järjestetään opastettuja kierroksia, lisätietoja ja varaukset kotisivujen kautta.

Merikortteli

Uimahalli Mariebad

Uimahalli-kylpylä meren rannalla on sekä nuorten että vanhempien vieraiden suursuosikki. Lasten leikkiessä kylpylän seikkailualtaassa ja vesiliukumäessä, aikuiset voivat nauttia hierovista suihkuista tai rentoutua porealtaassa. Lämpiminä kesäpäivinä uimahallin oma hiekkaranta on lyömätön

Mariebad

Perhe: Smart Park

Smart Park tarjoaa kiehtovia elämyksiä koko perheelle. Kuten nimikin sen kertoo, Smart Parkissa tiedot ja taidot karttuvat leikin ja puuhastelun lomassa. Smart Parkin idea perustuu oppimiseen leikin kautta.

Smartpark

Ravintola Smakbyn

Smakbyn sijaitsee Sundin kunnassa, kivenheiton päässä Kastelholman linnasta. Täällä tarjotaan uusia ja vanhoja makuja, hienoja raaka-aineita ja kokemuksia läheltä ja kaukaa. Smakbyn idea on tarjota jatkuvasti jotain uutta, hyvää ja inspiroivaa! Smakbyn on mestarikoki Michael Björklundin ravintola. Michael on tunnettu kasvo useista suosituista tv-ohjelmista ja keittokirjoista.

Smakbyn

Kastelholman linna

Tutustu myös Kastelholman linnaan, joka on hyvin säilynyt linnanraunio Sundin kunnassa. Linna rakennettiin 1370 -1380 välillä ja on ainoa keskiajalta oleva linnoitus Ahvenanmaalla. Ruotsin kuningas Gustav Vasa asui täällä pari kuukautta vuonna 1556. Syksyllä 1571 oli Erik XIV ja hänen vaimonsa Karin Månsdotter vangittuina linnassa. Kesäisin linna on auki joka päivä. Linnan lähettyviltä löydät myös Vankilamuseon Vita Björnin ja ulkoilmamuseon Jan Karlsgårdenin.

Museum.ax

Bomarsundin vierailukeskus

Bomarsundin mahtavasta venäläislinnoituksesta on jäljellä enää rauniot. Vaikka suuri osa rakennelmista tuhoutui Krimin sodan aikana vuonna 1854, rauniot ovat Ahvenanmaan merkittävimpiä nähtävyyksiä. 

Bomarsundissa kannattaa käydä myös Bomarsundin vierailukeskuksessa. Kesäkuussa 2022 avatussa keskuksessa voi tutustua linnoitukseen ja sen historiaan ennen kuin lähdet seikkailemaan itse raunioille.

Bomarsundin linnoituksen rauniot ja vierailukeskus

Två barn viftar med Ålandsflaggor i famnen på en vuxen.

Ahvenanmaa lyhyesti

Asukkaita: 30.000
Kieli: ruotsi
Valuutta: euro € on virallinen valuutta, mutta monet palvelupisteet ottavat vastaan myös Ruotsin kruunuja
Aika: sama kuin Manner-Suomessa (+2 CET)
Kokonaispinta-ala: 6 787 km2
Yhteensä yli 6700 saarta, joista asuttuja 60 kappaletta

Tietoja: Visit Åland.

Lisää Ahvenanmaa-vinkkejä!

Lisää aktiviteetteja, nähtävyyksiä ja elämyksiä esitellään VisitAland.com-sivustolla. Sivuilta löytyy myös tietoa matkustamisesta Ahvenanmaalle.

Visitaland.com