VARAA HETI - takuulla paras hintaMatka Ahvenanmaalle

AHVENANMAALLE AUTON KANSSA TAI ILMAN

Ahvenanmaalle on hyvät päivittäiset kulkuyhteydet Manner-Suomesta Helsingistä ja Turusta sekä Ruotsista ja Virosta. Laivamatka on jo itsessään elämys ja matkan aikana voi nauttia hyvästä ruuasta ja viihteestä. Jos sinulla on kiire, voit lentää Ahvenanmaalle alle puolessa tunnissa.

LAIVALLA, LENTÄEN TAI OMALLA VENEELLÄ

Nopea ja mukava merimatka Ahvenanmaalle tarjoaa hyvää ruokaa ja ajanvietettä samalla kun alus kulkee kauniin saariston halki. Laivan taxfree-myymälöistä saat mieluiset matkatuliaiset kotiväelle.

Ahvenanmaalle liikennöivät laivat lähtevät Helsingistä, Turusta ja Naantalista. Nopeimmin pääset perille Turusta lähtevillä laivoilla, jotka saapuvat Maarianhaminaan tai Långnäsiin noin viiden tunnin merimatkan jälkeen.

Ahvenanmaalle on hyvät yhteydet myös Ruotsista, Matka Grisslehamnista ja Kapellskäristä Ahvenanmaalle kestää vain 2-2,5 tuntia. Lyhyt merimatka sopii erityisesti perheille ja automatkailijoille. Maakuntaan on myös suora laivayhteys Tallinkin laivoilla Tallinnasta, Virosta.

Ålandstrafikenin saaristolautat ovat varteen otettava vaihtoehto jokaiselle, joka haluaa tutustua Manner-Suomen ja Ahvenanmaan välillä sijaitsevaan saaristoon ja sen kuuteen saaristokuntaan. Saaristolautat lähtevät Kustavin Vuosnaisista ja Korppoon Galtbystä. Reitti kulkee Ahvenanmaan saariston halki Manner-Ahvenanmaalle, lähtösatamasta riippuen joko Vårdön kunnassa sijaitsevaan Hummelvikiin (Pohjoinen reitti) tai Lumparlandin kunnassa sijaitsevaan Långnäsiin (Eteläinen reitti).

Ahvenanmaalle pääsee nopeasti ja vaivatta lentäen. Lentomatka Helsinki-Vantaalta kestää yhden tunnin ja Turusta ja Tukholmasta vain puoli tuntia.

Voit tulla Ahvenanmaalle myös omalla veneellä. Ahvenanmaan vierassatamat tarjoavat hyviä palveluja kauniissa miljöössä – lähellä nähtävyyksiä, aktiviteetteja ja ravintoloita. Vierassatamat sijaitsevat useimmiten meriväylien varrella sijaitsevien kylien ja asutustaajamien tuntumassa.

AIKATAULUT

Ahvenanmaalle voi matkustaa Manner-Suomesta lentäen tai meriteitse joko isoilla laivoilla tai saaristolautoilla. Klikkaamalla alla olevia varustamoita ja lentoyhtiöitä pääset tarkastelemaan reittikohtaisia aikatauluja ja varaamaan matkasi etukäteen.

Laivamatka

Eckerö Linjen
Berghamn Eckerö – Grisslehamn, Ruotsi

Finnlines
Naantali – Långnäs – Kapellskär

Tallink Silja
Turku – Maarianhamina/Långnäs – Tukholma
Helsinki – Maarianhamina – Tukholma
Tukholma – Maarianhamina – Tallinna

Viking Line
Turku – Maarianhamina/Långnäs – Tukholma
Helsinki – Maarianhamina – Tukholma

Ålandstrafiken
Korppoo-Ahvenanmaa
Kustavi/Vuosnainen-Ahvenanmaa

Lennot

Finnair
Helsinki – Maarianhamina
Turku - Maarianhamina

AirLeap
Turku – Maarianhamina
Tukholma – Maarianhamina