Ympäristö on meille tärkeä

Ålandhotels haluaa välittää ahvenanmaalaisia perinteitä ja kulttuuria vieraanvaraisesti ja priorisoimmalla paikallaisia tuotteita sesongin mukaan. Tavoitteemme on  edistää Ahvenanmaan myönteistä kehitystä yhteiskuntana ja matkakohteena.

Meille Ålandhotelsissa on tärkeätä huolehtia vieraistamme ja ympäristöstämme. Olemme tietoisia ympäristövastuustamme ja pyrimme ympäristöystävälliseen jalanjälkeen ja rutiineihin kaikissa toiminnamme osioissa.

Teemme jatkuvasti töitä parantaakseemme toimintatapojamme ympäristökysymyksissä ja vähentääksemme ympäristökuormitustamme. Koulutamme henkilökuntaamme säännöllisesti ja omaksumme ympäristöystävällistä ajattelua johdosta kaikkiin toiminta-alueisiin.

Ympäristötavoitteemme saavuttamiseksi seuraamme veden- ja energiankulutusta sekä jätemääriä. Periaate on vähentää kulutusta ja korvata ympäristöä rasittavat tuotteet ympäristöystävällisillä vaihtoehdoilla, tämä koskee niin siivouskemikaaleja, elintarvikkeita, kulutustuotteita kuin kuljetusten suunnittelussa. Ylläpitääksemme korkeatasoista ympäristötyötämme seuraamme rutiineja ostoissa, kemiallisten tuotteiden käsittelyssä, asiakastiedottamisessa ja henkilökunnan koulutuksessa.

Joutsenmerkityt hotellit ja ravintolat

Joutsenmerkki on pohjoismainen virallinen ympäristömerkintä ja seuraamme Joutsenmerkin suosituksia ohjenuorana hotelleissamme.

  • Hotelli Savoy ja ravintola ovat Joutsenmerkittyjä vuodesta 2011 ja täyttävät Joutsenmerkin vaatimukset. 
  • Hotelli Pommerni ja Kvarter5 ravintola ovat Joutsenmerkittyjä keväästä 2019 alkaen.

Joutsenmerkin kriteerit keskittyvät liiketoiminnan toimintaan ja miten ympäristörasitusta voi vähentää tämän kautta. Joutsenmerkissä tarkistetaan tuotteen koko elinkaari ja sen ympäristövaikutusta. Merkintää varten on tarkat kriteerit ja arvot koskien mm. vesi- ja sähkökulutusta sekä uusiutuvien energialähteiden käyttöä.

Joutsenmerkki ja merkin kriteerit ovat määräaikaiset, kriteerit uusitaan ja vaatimuksia nostetaan jatkuvasti. Lisenssi tulee uusita kun vaatimuksia tiukennetaan, toiminnan tulee osoittaa että pystyy täyttämään vaatimuksia.

Lue lisää Joutsenmerkistä