VARAA HETI - takuulla paras hintaYmpäristö on meille tärkeä

Ålandhotels haluaa välittää ahvenanmaalaisia perinteitä ja kulttuuria vieraanvaraisesti
ja priorisoimmalla paikallaisia tuotteita sesongin mukaan.
Tavoitteemme on  edistää Ahvenanmaan myönteistä kehitystä yhteiskuntana ja matkakohteena.

Meille Ålandhotelsissa on tärkeätä huolehtia vieraistamme ja ympäristöstämme. Olemme tietoisia ympäristövastuustamme ja pyrimme ympäristöystävälliseen jalanjälkeen ja rutiineihin kaikissa toiminnamme osioissa. Teemme jatkuvasti töitä parantaakseemme toimintatapojamme ympäristökysymyksissä ja vähentääksemme ympäristökuormitustamme. Koulutamme henkilökuntaamme säännöllisesti ja omaksumme ympäristöystävällistä ajattelua johdosta kaikkiin toiminta-alueisiin.

Ympäristötavoitteemme saavuttamiseksi seuraamme veden- ja energiankulutusta sekä jätemääriä. Periaate on vähentää kulutusta ja korvata ympäristöä rasittavat tuotteet ympäristöystävällisillä vaihtoehdoilla, tämä koskee niin siivouskemikaaleja, elintarvikkeita, kulutustuotteita kuin kuljetusten suunnittelussa. Ylläpitääksemme korkeatasoista ympäristötyötämme seuraamme rutiineja ostoissa, kemiallisten tuotteiden käsittelyssä, asiakastiedottamisessa ja henkilökunnan koulutuksessa.

Joutsenmerkki on pohjoismainen virallinen ympäristömerkintä ja seuraamme Joutsenmerkin suosituksia ohjenuorana hotelleissamme. Hotelli Savoy ja hotellissa sijaitseva Bistro Savoy ovat Joutsenmerkittyjä vuodesta 2011 ja täyttää Joutsenmerkin vaatimukset. Olemme aloittaneet myös työn  Joutsenlisenssin hankkimisesta myös hotelli Pommerniin ja Kvarter5 ravintolaan ja tavoitteena että nämä saavat Joutsenmerkin vuoden 2019 aikana.

Joutsenmerkin kriteerit keskittyvät liiketoiminnan toimintaan ja miten ympäristörasitusta voi vähentää tämän kautta. Joutsenmerkissä tarkistetaan tuotteen koko elinkaari ja sen ympäristövaikutusta. Merkintää varten on tarkat kriteerit ja arvot koskien mm. vesi- ja sähkökulutusta sekä uusiutuvien energialähteiden käyttöä.

Joutsenmerkki ja merkin kriteerit ovat määräaikaiset, kriteerit uusitaan ja vaatimuksia nostetaan jatkuvasti. Lisenssi tulee uusita kun vaatimuksia tiukennetaan, toiminnan tulee osoittaa että pystyy täyttämään vaatimuksia.